Simula Research Laboratory / Center for Resilient Networks and Applications / NorNet
Hjemmesiden til Thomas Dreibholz


Simula Research Laboratory
Center for Resilient Networks and Applications
Hjemmesiden til Thomas Dreibholz

🇩🇪Deutsch 🇬🇧English 🇳🇴Norsk (bokmål)


Kontakt

Priv.-Doz. Dr. Thomas Dreibholz
Forsker og utvikler av datanettverk

💻 Internett

📧E-Mail: dreibh@simula.no
thomas.dreibholz@gmail.com
dreibh@iem.uni-due.de
🔑OpenPGP-nøkkel:21412672­518D8B2D­1862EFEF­5CD5D12A­A0877B49
🖖OpenPGP-fingeravtrykk:2141 2672 518D 8B2D 1862 EFEF 5CD5 D12A A087 7B49
🌍Simula hjemmeside:https://www.simula.no/people/dreibh
🌏Personlig hjemmeside:https://www.nntb.no/~dreibh
🕸️LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/thomas-dreibholz-9b555337
🕸️ResearchGate:https://www.researchgate.net/profile/Thomas-Dreibholz
🕸️ORCID:https://orcid.org/0000-0002-8759-5603
📦GitHub:https://github.com/dreibh
📦BitBucket:https://bitbucket.org/dreibh
📦GitLab:https://gitlab.com/dreibh
📦Ubuntu Launchpad:https://launchpad.net/~dreibh
📦Fedora COPR:https://copr.fedorainfracloud.org/coprs/dreibh/ppa

🏢 Besøksadresse

Priv.-Doz. Dr. Thomas Dreibholz
Simula Metropolitan Centre for Digital Engineering A/S
Centre for Resilient Networks and Applications (CRNA)
Stensberggata 27
N-0170 Oslo
🇳🇴Norge

🌐GPS: 59.921287°N, 10.734986°E

🏤 Postadresse

Priv.-Doz. Dr. Thomas Dreibholz
Simula Metropolitan Centre for Digital Engineering A/S
c/o OsloMet – storbyuniversitetet
Postboks 4 St. Olavs plass
N-0130 Oslo
🇳🇴Norge

Bilde av Thomas Dreibholz

📑 Oversikt


📜 Min curriculum vitae


📄 Mine forskningsprosjekter

Målet med SEARCH-prosjektet er å anvende føderert læring for å generere syntetiske helsedata til forskningsformål, som opprettholder de relevante forskningsegenskapene til ekte, personvernsensitive pasientdata. Derfor kan de resulterende syntetiske dataene deles uten å utløse personvernhensyn. Dette prosjektet er finansiert av Den europeiske union (EU) under Horizon Europe-programmet (prosjektnummer 101172997).

For mer informasjon om SEARCH, se SEARCH – Synthetic Healthcare Data Governance Hub!

siden 01/2011: NorNetNorwegian Infrastructure for Network Experimentation

NorNet er en storstilt Internett-forskningsinfrastruktur for systemer med multi-homing-eiendom (dvs. med samtidige tilkoblinger til flere Internett-serverleverandører). Den består av fasttelefondelen NorNet Core, samt av mobilbredbåndsdelen NorNet Edge. Prosjektet ble i utgangspunktet finansiert av Forskningsrådet under under Nasjonal satsing på forskningsinfrastruktur (FORINFRA)-programmet (prosjektnummer 208798/F50), og det blir fortsatt videreført med ytterligere ekstern finansiering.

For mer informasjon om NorNet, se NorNet – A Real-World, Large-Scale Multi-Homing Testbed!

01/2019 – 12/2023: GAIA – Digital sårbarhet og nasjonal autonomi

Målet med GAIA-prosjektet, i samarbeid med Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), er å gjennomføre avgjørende tverrfaglig forskning som tar sikte på å utvikle nye metoder, beregninger og rammeverk for å forstå det komplekse samspillet mellom digitale sårbarheter og nasjonal autonomi. Dette prosjektet ble finansiert av Forskningsrådet under IKT og digital innovasjon (IKTPLUSS)-programmet (prosjektnummer 288744).

For mer informasjon om GAIA, se GAIA – Cyber Sovereignty!

07/2018 – 12/2021: 5G-VINNI5G Verticals Innovation Infrastructure

5G-VINNI kommer til å akselerere opptaket av 5G i Europa ved å tilby et ende-til-ende-anlegg (E2E) som senker inngangsbarrieren for vertikale industrier til å pilotere brukstilfeller og støtter pilotene når infrastrukturen utvikler seg. Dette prosjektet ble finansiert av Den europeiske union (EU) under Horizon 2020-programmet (prosjektnummer 815279).

For mer informasjon om 5G-VINNI, se 5G-VINNI – 5G Verticals Innovation Infrastructure!

12/2016 – 01/2020: MELODICMulti-Cloud Execution-Ware for Large-scale Optimised Data-Intensive Computing

Visjonen til MELODIC-prosjektet er å muliggjøre federated cloud computing for dataintensive applikasjoner. Videre gir det brukeren et brukervennlig, enhetlig skymiljø, som skjuler kompleksiteten til en multisky. Dette prosjektet ble finansiert av Den europeiske union (EU) under Horizon 2020-programmet (prosjektnummer 731664).

For mer informasjon om MELODIC, se MELODIC – Multi-Cloud Execution-Ware for Large-scale Optimised Data-Intensive Computing!

04/2016 – 08/2020: HENCSATHighly Efficient Network Coding for Satellite Applications Testbed

HENCSAT undersøker fordelene ved å kombinere Highly Efficient Network Coding (HEVC, H.265) videokoding med torrentoverføring og flerveiskommunikasjon. Målet er å optimalisere kommunikasjonstjenester – spesielt også ved bruk av satellittoverføring – for kommunikasjon med ubemannede luftfartøyer (Unmanned Aerial Vehicles – UAV) og kjøretøykonvoier i fjerntliggende områder. Dette prosjektet ble finansiert av European Space Agency under ARTES Advanced Technology Programme-programmet (prosjektnummer ARTES 5.1 3A.069).

For mer informasjon om HENCSAT, se HENCSAT – Highly Efficient Network Coding for Satellite Applications Testbed!

03/2015 – 04/2018: NEAT – A New, Evolutive API and Transport-Layer Architecture for the Internet

NEAT-prosjektet ønsker å oppnå en fullstendig redesign av måten Internett-applikasjoner samhandler med nettverket. Målet er å tilby skreddersydde nettverkstjenester til applikasjoner – med funksjoner som pålitelighet, kommunikasjon med lav forsinkelse eller sikkerhet – og tilpasse dem dynamisk basert på applikasjonskrav, gjeldende nettverksforhold, maskinvarekapasitet eller lokale retningslinjer. NEAT støtter derfor spesielt også flerveiskommunikasjon med SCTP og Multi-Path TCP (MPTCP). Dette prosjektet ble finansiert av Den europeiske union (EU) under Horizon 2020-programmet (prosjektnummer 644334).

For mer informasjon om NEAT, se NEAT – A New, Evolutive API and Transport-Layer Architecture for the Internet!

01/2009 – 12/2011: SCTP – Systematic evaluation and further development of the transport protocol SCTP

Målet med dette prosjektet er systematisk evaluering og videreutvikling av SCTP-transportprotokollen (RFC 4960), spesielt med tanke på bruk av redundante nettverksstier, referert til som Concurrent Multi-Path Transfer for SCTP (CMT-SCTP), for å muliggjøre lastfordeling for høyere nyttelastgjennomstrømning. Dette inkluderer utvikling og forbedring av en simuleringsmodell basert på OMNeT++ og INET Framework. Dette prosjektet ble finansiert av Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) (prosjektnummer 62543436).

For mer informasjon om SCTP, se Thomas Dreibholz's SCTP Project Page!

10/2004 – 12/2008: RSerPool – Evaluation, further development and standardisation of a protocol architecture for the provision of highly available, distributed applications in IP-based networks

Målet med dette prosjektet er å evaluere det nye protokollrammeverket Reliable Server Pooling (RSerPool), som muliggjør administrasjon av serverpooler og levering av nettverkstjenester med høy tilgjengelighet. Dette inkluderer spesielt utviklingen av en referanseimplementering, kalt RSPLIB, samt systematisk evaluering og videreutvikling for å støtte den pågående IETF-standardiseringen av RSerPool. Dette prosjektet ble finansiert av Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) (prosjektnummer 5437571).

For mer informasjon om RSerPool, se Thomas Dreibholz's Reliable Server Pooling (RSerPool) Page!

10/2001 – 03/2005: KING – Nøkkel-Komponenter for internettet av neste generasjon

Tysk forskningsprosjekt ledet av Siemens AG. KING-prosjektet definerer en skalerbar, sikker og svært robust inter-domene QoS-arkitektur som kan gi konsekvent garantert QoS på forespørsel. Dette prosjektet ble finansiert av Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMBF) (prosjektnummer 01AK045).

For mer informasjon om KING, se Schlüssel-Komponenten für das mobile Internet der nächsten Generation (KING)!


💾 Mine programvareprosjekter

siden 11/2024: DynMHS – Verktøy for dynamisk oppsetning av multi-homing IP-rutingsregler

Dynamic Multi-Homing Setup (DynMHS) er et Linux-verktøy for dynamisk laging av IP-rutingsregler på multi-homed systemer, f.eks. maskiner som er koblet til flere Internett-leverandører (ISP). Endringer av adresser og ruting (f.eks. via DHCP, DHCPv6 eller IPv6 autokonfigurasjon) blir automatisk replikert i grensesnittspesifikke IPv4/IPv6-rutingtabeller, og rutingsregler tilpasses deretter.

For mer informasjon om DynMHS, se Dynamic Multi-Homing Setup (DynMHS)!

siden 09/2020: System Tools – Verktøy for grunnleggende systemadministrasjon

System Tools er en verktøysamling for grunnleggende systemadministrasjon av Linux- og FreeBSD-systemer. Spesielt viser System-Info-verktøyet viktig systeminformasjon ved innlogging, inkludert tilpassede bannere, f.eks. for merkevarebygging av bedrifter eller prosjekter.

For mer informasjon om System Tools, se System Tools Homepage!

siden 08/2020: VM Builder Scripts – Automatisert installasjon og konfigurasjon av virtuelle maskiner

VM Builder Scripts er en samling skript for automatisert installasjon av virtuelle maskiner (VM) for VirtualBox, QEMU, Proxmox og andre hypervisorer. Målet er å lage definerte, oppdaterte miljøer for ulike formål (f.eks. grunnleggende, utvikling, GUI osv.). Skriptsamlingen, som opprinnelig ble utviklet for NorNet-prosjektet, ble over tid et generelt verktøy for bygging av VM-bilder.

For mer informasjon om VM Builder Scripts, se VM Image Builder Scripts!

siden 11/2017: Build Tools – Verktøy for programvarepakking

Build Tools er en verktøysamling for versjonering, bygging og vedlikehold av Debian/Ubuntu Linux (.deb), Fedora Linux (.rpm) og FreeBSD (Ports Collection) programvarepakker. Den brukes til å vedlikeholde mine andre pakker, så vel som også for pakker av f.eks. prosjektene NorNet, NEAT og HENCSAT.

For mer informasjon om Build Tools, se Build Tools Homepage!

siden 09/2015: HiPerConTracer – High-Performance Connectivity Tracer

HiPerConTracer er en avansert Ping/Traceroute-tjeneste. Den utfører vanlige Ping- og Traceroute-målinger over IPv4 og IPv6 blant nettsteder. Resultater kan eksporteres til SQL- eller NoSQL-databaser. Analyseskript kan deretter få tilgang til disse dataene for forskning på nettverkstilkobling og motstandskraft, samt for å visualisere tilkoblingen innenfor Internett.

For mer informasjon om HiPerConTracer, se HiPerConTracer Homepage!

siden 11/2011: TSCTP – Et SCTP-testverktøy

TSCTP er et SCTP-testverktøy for å utføre grunnleggende SCTP-funksjonalitetstester for å verifisere interoperabiliteten mellom implementeringer og å sikre at SCTP-stakken fungerer.

For mer informasjon om TSCTP, se TSCTP Homepage!

siden 07/2010: BibTeXConv – En BibTeX-fil konverter

BibTeXConv er en BibTeX-fil konverter som eksporterer BibTeX-kilder til andre formater, herunder utleveringen av fri-definerbar tekst. Programmet kan også sjekke URL (inklusive MD5-, størrelse- og MIME-type-beregninger) og verifisere ISBN- og ISSN-nummer.

For mer informasjon om BibTeXConv, se BibTeXConv Homepage!

siden 06/2009: NetPerfMeter – Et verktøy for TCP/MPTCP/UDP/SCTP/DCCP-nettverkytelse-måling

NetPerfMeter er en nettverkytelse-måler for UDP, TCP, MPTCP, SCTP og DCCP transport-protokoll over IPv4 og IPv6. Programmet overfører samtidig flows til et endepunkt og vurderer flow-gjennomstrømningen og QoS. Resultatene er skrevet som vektor- og skalar-filer. Vektor-filer kan brukes for å tegne PDF-grafikker av resultatene.

For mer informasjon om NetPerfMeter, se NetPerfMeter – A TCP/MPTCP/UDP/SCTP/DCCP Network Performance Meter Tool!

siden 01/2009: SubNetCalc – En IPv4/IPv6 subnet adresse-kalkulator

SubNetCalc er et C++-basert åpent kildekode program for å vise mangfoldige informasjoner om IPv4- og IPv6-adresser. SubNetCalc kan også identifisere adresse-typer og ekstrahere tillegg informasjoner fra en adresse. Programmet kan også fortsatt generere IPv6 Unique Local prefikser.

For mer informasjon om SubNetCalc, se SubNetCalc Homepage!

siden 03/2008: SimProcTC – En verktøykjede for simuleringsberegning med OMNeT++

SimProcTC er en modell-uavhengig, fleksibel og funksjonsrik verktøykjede for oppsettet, den parallelle løp-kjøringen, resultat-aggregeringen, dataanalysen og debuggingen av OMNeT++-basert simulasjoner, som bruker GNU R og andre åpne kildekoder programvarer under Linux og FreeBSD. Verktøykjeden kan også benytte Reliable Server Pooling (RSerPool) implementasjonen rsplib for enkel oppsetting av simulasjon-pools for den distribuerte beregningen av simulasjon-løp.

For mer informasjon om SimProcTC, se SimProcTC Homepage!

siden 01/2007: RTP Audio NextGen – Et lydstrømmesystem for transportprotokoll- og QoS-forskningsformål

RTP Audio NextGen er et audio-streaming system som støtter SCTP og UDP transport. Det er en avansert og omarbeidet versjon av det gamle RTP Audio systemet med støtte for SCTP streams og SCTP partial reliability protokollutvidelse. Det nye systemet støtter også et grensesnitt for QoS-forvaltning. RTP Audio NextGen kan bruke layered encoding, det vil si audio-kvaliteten kan innpasses til den disponible QoS i nettverket. Målet med systemet er å understøtte forskning på transport-protokoll og QoS med å stille en realistisk applikasjon for ytelse-testing til rådighet.

For mer informasjon om RTP Audio NextGen, se RTP Audio NextGen Homepage!

siden 09/2003: FractGen – En utvidbar Fraktalgenerator-programvare

FractGen er et KDE-basert åpent kildekode program under Linux – skrevet i C++ – for å beregne fraktal-bilder (f.eks. Mandelbrotmengden). Størrelsen av de beregnete bildene er bare begrenset igjennom virtuell minne av datamaskinen. Programmet ble utviklet som eksempel for objektorientert programmering og for å skrive Qt/KDE-applikasjoner for Linux Workshop i 2003 ved Universitetet i Duisburg-Essen.

For mer informasjon om FractGen, se FractGen – An extensible Fractal Generator software!

siden 07/2003: SlideShow – Et programvare for HTML-basert bildepresentasjoner

SlideShow er en C++-basert åpen kildekode applikasjon for å generere XHTML-1.1 presentasjoner fra en mengde av bildefiler. Programmet ble utviklet for å lettere generere online foto-album, med JavaScript-basert bildefremvisning.

For mer informasjon om SlideShow, se SlideShow Homepage!

siden 06/2002: RSPLIB – Implementasjonen av Reliable Server Pooling rammeverk

RSPLIB er den åpen kildekode implementasjonen av IETFs Reliable Server Pooling (RSerPool, RFC 5351) rammeverk. Implementasjonen er skrevet i ANSI-C og C++. I dag støtter den Linux, FreeBSD, MacOS X og Solaris. Målet med implementasjonen er å validere RSerPool-drafts som er under standardisasjon i IETF og å verifisere resultater fra den simulative forskningen min. Som del av RSerPool-forskningen i doktoravhandlingen min, bidro jeg med flere Internet Drafts til IETFs standardiseringsprosessen. I mellomtiden har RSPLIB blitt referanseimplementasjonen for RSerPool i IETF RSerPool-arbeidsgruppe.

For mer informasjon om RSPLIB, se Thomas Dreibholz's Reliable Server Pooling (RSerPool) Page!

siden 05/2001: SocketAPI – Socket-API-implementasjon for SCTP-biblioteket SCTPLIB

SCTPLIB er en åpen kildekode implementasjon av Stream Control Transmission Protocol (SCTP, RFC 4960). Socket API – som er programmert i C++ og ANSI-C – implementerer Unix Socket calls (f.eks. bind(), connect(), setsockopt(), recvmsg(), ...) for SCTPLIB. Begge deler er multi-platform og støtter Linux, FreeBSD, MacOS X og Solaris. Prosjektet var et samarbeid mellom Universitetet i Duisburg-Essen, Nettverksteknologi-gruppe ved Institutt for eksperimentell matematikk og Siemens.

For mer informasjon om SocketAPI, se SCTPLIB and SocketAPI Homepage!

01/2009 – 03/2015: CMT-SCTP – Simuleringsmodell for Concurrent Multipath Transfer for SCTP

Utvidelser av den eksisterende SCTP-simuleringsmodellen i OMNeT++s INET Framework til Concurrent Multipath Transfer for SCTP (CMT-SCTP), inkludert en applikasjonsmodell for NetPerfMeter for enkel sammenligning mellom ekte nettverksmålinger og simuleringer. Alle forbedringer er nå inkludert i INET Framework-prosjektet.

For mer informasjon om CMT-SCTP, se Thomas Dreibholz's SCTP Project Page!

08/2000 – 03/2001: RTP Trace – Management of Layered Variable Bitrate Multimedia Streams over DiffServ with A Priori Knowledge

Et åpen kildekode, Linux-basert real-time multimedia-streaming system som bruker trace-filer av forskjellige media-typer (MPEG 1/2, H.263, MP3, ...). Systemet er programmert i C++. Prosjektet var en del av masteroppgaven min ved Universitet i Bonn, Tyskland.

For mer informasjon om RTP Trace, se Realtime Audio Transport with QoS Management in a DiffServ Scenario!

09/1999 – 02/2001: RTP Audio – Sanntids lydtransport med QoS Management over DiffServ

Et Linux-basert åpen kildekode real-time audio-streaming system som støtter DiffServ, IPv6 og IPv6-flowlabel. Tjenere og klienter er skrevet i C++, en Java-klient er programmert med bruk av JNI (Java Native Interface). Systemet var et studieprosjekt ved Universitetet i Bonn, Tyskland. Ansvaret mitt var implementasjonen av klient/tjener-overdragelsen med media-codecs og RTP-protokollen samt klient-GUI basert på Qt toolkit.

For mer informasjon om RTP Audio, se Realtime Audio Transport with QoS Management in a DiffServ Scenario!

04/1999 – 12/1999: PuMa – En publikasjonerforvalter

En Java/JDBC/SQL-basert, åpen kildekode database-applikasjon (MySQL) for å forvalte et bibliotek i en nettleser (via Java-servlet). Det var et studieprosjekt ved Universitetet i Bonn, Tyskland; ansvarene mine var SQL-databaseskjemaet, en testdata-generator (skrevet i C++) og en SMTP-basert e-post-underretningskomponent (skrevet i Java). Jeg har delvis fortsatt prosjektet og tatt ut noen komponenter for senere gjenbruk i øvelser ved Universitetet i Bonn.

For mer informasjon om PuMa, se PuMa - Publikations-Manager!

1999 – 1999: TDMouse – En seriell mus-driver for AmigaOS

En åpen kildekode driver for seriell mus fra flere leverandører for AmigaOS, skrevet i C. Denne programvaren ble utviklet for å bruke en standard PC-mus med en Commodore Amiga datamaskin.

For mer informasjon om TDMouse, se TDMouse Homepage!

10/1998 – 03/1999: RandGraph – Generering av tilfeldige grafer

Fortsettelsen av TriGraph prosjektet: den tilfeldige konstruksjonen av forskjellige grafer og visualiseringene deres, programmert i C++ med Qt GUI toolkit. RandGraph ble skrevet som valgfri del av teoriseminaret mitt ved Universitetet i Bonn, Tyskland, for å illustrativt demonstrere det teoretiske innholdet av foredraget mitt.

For mer informasjon om RandGraph, se Generating Random Graphs!

10/1997 – 03/1998: TriGraph – Generering av trivalente grafer

Et C++-basert system for å konstruere lister av ikke-isomorphe, trivalente grafer. Spesielt omfatter programpakken et Qt/KDE-basert visningsprogram for å visualisere og skrive ut de konstruerte listene. Det var et studieprosjekt ved Universitetet i Bonn, Tyskland; ansvarene mine var graf-lagringen og fil-operasjonene samt GUI-komponenten.

For mer informasjon om TriGraph, se Generating Trivalent Graphs!

1996 – 1997: WarpEd – En multiplattform tekst-editor

En kryssplattform tekst-editor for Linux og OS/2 Warp, skrevet i C++. Det viktigste designkriteriumet for den åpne kildekode programvaren var lett portabilitet til andre plattformer, for å bruke den samme tekst-editor applikasjonen på alle plattformene.

For mer informasjon om WarpEd, se WarpEd Homepage!

1995 – 1997: MultiDesktop – Et GUI-bibliotek for AmigaOS

Et åpen kildekode GUI-bibliotek for AmigaOS, skrevet i C. Biblioteket ble designet for å lette utviklingen av komplekse og konsistente brukergrensesnitt for AmigaOS-programvare, og støtter flere ulike programmeringsspråk.

For mer informasjon om MultiDesktop, se MultiDesktop Homepage!

1994 – 2000: MusicBox – En spiller og et forvaltningssystem for lyd-CDer

MusicBox er et lyd-CD spiller applikasjon og et styringssystem for AmigaOS, programmert i C. Spesielt bruker programvaren SCSI-grensesnitt for å dra nytte av alle lydavspillingsegenskapene ved CD-ROM-stasjonen (f.eks kanalvalg, volumkontroll, lokaliseringsinformasjon). Programvaren var shareware og er nå åpen kildekode.

For mer informasjon om MusicBox, se MusicBox Homepage!

1992 – 1997: ATUtilities – En erstatning for Commodore Amiga 2086/2286/2386 Bridgeboard driver-programvaren

En erstatning for Commodore Amiga 2086/2286/2386 Bridgeboard driver-programvaren. ATUtilities er et resultat av min reverse engineering av Commodores originale drivere for å overvinne en del begrensninger. Systemet ble skrevet i C, med noen hardware-nære deler i Assembler. ATUtilities var opprinnelig shareware, men er nå åpen kildekode.

For mer informasjon om ATUtilities, se ATUtilities Homepage!

1992 – 1992: TerrainEd – Et terreng-editor for SimCity

TerrainEd er et terreng-editor for spillet SimCity. Den programvaren var shareware og er nå åpen kildekode.

For mer informasjon om TerrainEd, se TerrainEd Homepage!

1992 – 1992: ConvertFDPlus – En Amiga FD-filkonverterer

ConvertFDPlus er en filkonverterer for Amiga FD-filer (bibliotek-beskrivelse). Dette programmet støtter AmigaBASIC BMAP-filer, Assembler offset filer og Aztec-C 3.4a bibliotek-grensesnitt. ConvertFDPlus er åpen kildekode.

For mer informasjon om ConvertFDPlus, se ConvertFDPlus Homepage!

1990 – 1991: TurboDevice – En reset-resident RAM-disk driver for AmigaOS

En åpen kildekode driver for en RAM-disk som overlever varm-boot for AmigaOS, skrevet i C med noen farts-kritiske funksjoner i Assembler. Deler av driveren har ble gjenbruket i Amiga Research Operating System (AROS) prosjektet.

For mer informasjon om TurboDevice, se TurboDevice Homepage!


🖋️ Mine publikasjoner

De samlede BibTeX-referansene i én fil er tilgjengelige som: BiBTeX file, XML file, ODT file, DOCX file. Disse listene ble laget med BibTeXCov 2.0!

2025

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000


Forskningsprosjekter

Workshops

Nyttige lenker